Topplistor

Topplistor: Bästa och tåligaste mobiltelefoner 2016

 

Vilka telefoner som sägs vara bäst beror förstås på vilken synvinkel man vill utgå ifrån. De flesta ser nog på innehållet i mobilen: prestandan, batteritiden, kamerafunktionen, men också på användarvänligheten och designen. Andra, som kanske drabbats av oturen av spruckna skärmar och vattenskadade mobiler och uttag, kanske snarare ser på hur tålig mobilen är. Hur tålig den är för väder och yttre omständigheter, och för ren mänsklig otur.

 

Vi gör två enkla topplistor och listor våra favoriter 2016 bland de bästa vs. de tåligaste mobilerna man kan hitta på marknaden idag.

 

Topplista: Bästa mobilerna 2016

 

  1. Apple Iphone 7 och Apple Iphone 7 plus
  2. Samsung Galaxy S7
  3. Huawei P9
  4. Motorola Moto X Force
  5. ZTE Axon 7

 

Hör man till den stora skara som hyllar Apple så bör man inte bli besviken på de båda modellerna Apple Iphone 7 och Apple Iphone 7 plus. Processorn 10 Fusion är riktigt snabb och utmanar rejält konkurrenterna.

 

Huawei P9 är en läcker och smidig smartphone i snygg och tuff design. Skärmen har en imponerande 1080p-upplösning och kameran imponerar, särskilda i miljöer där man fotar i svart-vitt.

 

Motorola Moto X Force är den enda mobilen på listan ovan som skulle kunna kvala in på den undre listan om tåliga mobiler. Motorola lämnar nämligen en 4-årig garanti på skärmen, vilket indikerar att den tål att utstå en hel del.

 

ZTE Axon 7 är en ny modell som gör ett alldeles utmärkt jobb i de flesta områden av mobilteknologi och funktion, dessutom har modellen plats för två sim-kort.

 

Ser vi istället på de tåligaste mobilerna under 2016 har vi enkelt listat upp några favoriter nedan:

 

Topp 3: Tåligaste mobilerna 2016

 

  1. Cat Phones S40
  2. Runbo F1
  3. Doro Phoneeasy

 

Cat S40 har kanter i metall och hörnen har ett inbyggt hölje i hårdgummi som kan ta emot de tuffaste stötarna om man skulle råka tappa mobilen. Många upplever exempelvis Iphone-modellerna som lätta att tappa, men en Cat S40 har en räfflad baksida som ger ett bra och bekvämt grepp.

 

En Runbo F1 påminner till innehållet mer om en bättre smartphone, även om den inte går att jämföra med modellerna på första listan. En start fördel med Runbo F1 är också att den fungerar för det mesta väldigt  bra även om skärmen blivit lite blöt.

 

Doro Phoneeasy är ett bra alternativ för senioren som behöver en trygg och tydlig mobil, med funktionen larmknapp som kan ringa upp utvalda nummer.